top of page
Search
  • tthalback

Automatisering i fokus på kundresan!

Updated: Sep 25, 2023


Vi passade på att ställa några frågor till Kim Schiöld, VD på Qualifier.ai och nyligen utsedd till en av "Power Players of SaaS" av tidningen Breakit.

- Berätta gärna lite om din bakgrund

Jag har de senaste 15 åren arbetat inom SaaS-världen i olika ledarroller. Innan jag blev VD på Qualifier så arbetade jag 8 år på Netigate i roller som bland annat Global säljchef och Vice VD.

- Vad gör Qualifier och hur hjälper ni era kunder?

Qualifier automatiserar er prospektering och ger er ett automatiserat flöde av intresserade och kvalificerade leads. Vi sparar enorm mycket tid åt våra kunder så de kan fokusera på att göra det de tycker är roligast och vad de är bäst på. Mindre tid åt admin och prospektering, mer tid att skapa nya relationer och stänga affärer.

- Med den här typen av tjänster, hur ser du att säljlandskapet kommer att förändras de kommande 2-3 åren?

Jag tror att den mänskliga kontakten och relationen kommer alltid att behövas vid att få in nya kunder och bearbeta och bibehålla den relation som man har byggt upp tillsammans. Däremot så kommer vi ta hjälp av AI för att automatisera olika flöden, få hjälp och underlag på mer data så man kan ta bättre beslut utan att behöva gissa eller anta. Samt så tror jag att det kommer vara viktigt att man lär sig att hantera dessa olika hjälpmedel för maximera och bli mer effektiv inom sin arbetsroll, oavsett om det är marknadsföring, programmering, hr eller sälj.


- Vilka kommer vara de viktigaste KPI:erna ni följer med hjälp av Formetrics?

Viktigast för oss kommer att vara att kunna följa kundens resa hos oss, vid flera olika tidpunkter. Allt från onboarding, till löpande NPS, och andra touchpoints de har med oss eller support. Samt få större förståelse vid win/loss undersökningar, för att ständigt kunna förbättra våra erbjudanden.



Om Qualifier


Grundat 2018 i Sverige, är Qualifier.ai nu ett av Nordens största SaaS-bolag inom automatisering av prospekteringsarbete vilket ger våra kunder ett automatiserat flöde av intresserade och kvalificerade leads. Via Qualifiers AI-tjänst så har vi nu hjälpt över 1200 kunder med en ökad varumärkeskännedom, expandering på nya marknader och att effektivisera samt öka sin försäljning.


Qualifier vill alltid verka som en långsiktigt partner för våra kunder, vilket gör att vi vill ha en nära relation med våra kunder för att tillsammans hjälpas åt att uppnå deras uppsatta mål. Qualifier har under våra år hjälpt till att generera cirka 3,5 miljoner kontakter och genererat över 130.000 affärsmöjligheter för våra kunder. Att välja Qualifier som partner innebär också att göra ett tryggt val och få ta del av all vår erfarenhet och kompetens.


33 views0 comments
bottom of page